Гаспаччо из
огурцов от Маши: Состав: 100 мл воды, 2 средних свежих
огурца, помидор, сладкий перец, половинка луковицы, зубчик чеснока, яичный
белок, соль. На мелкие кусочки порежьте перец, помидор и чеснок, добавьте воды
и приготовьте пюре. Охладите. Натрите на мелкой тёрке огурцы, посолите. Взбейте
миксером яичный белок до густой пены, смешайте с протёртыми огурцами.
Помешивая, введите полученный мусс в холодное овощное пюре и сразу подавайте к
столу.
Низкокалорийный
суп от Лены: Состав: 200 мл воды, 100 г консервированных
шампиньонов, чайная ложка лимонного сока, столовая ложка обезжиренного молока,
соль, перец, укроп.
Нарезанные тонкими ломтиками шампиньоны взбейте вместе
с водой миксером. Грибную массу посолите, поперчите, добавьте молоко, лимонный
сок, нарубленный укроп.
Chicken Soup With Bulgur and Yellow Squash
Although squash isn’t ready
yet locally, there’s some beautiful organic yellow squash from Mexico in my
local supermarkets and at Trader Joe’s. I couldn’t resist using it for this
Greek-inspired chicken soup with bulgur. Make your own chicken stock if you
can; use the stock that resulted from poaching the chicken breasts.
5 cups chicken stock
3/4 cup coarse bulgur
Salt and freshly ground
pepper to taste
3/4 pound yellow squash,
sliced
1/2 to 1 cup shredded chicken breast, to taste
1 to 2 tablespoons fresh
lemon juice, to taste
1 tablespoon chopped fresh
tarragon
1. Place the chicken stock in a
saucepan, and bring to a simmer. Add the bulgur, and simmer, covered, for 20
minutes. Taste and adjust seasonings with salt and pepper, and add the squash. Simmer
uncovered for 10 minutes. Stir in the chicken breast and lemon juice, and heat
through for a few minutes. Ladle into bowls, sprinkle tarragon into each
serving and serve.
Yield: Serves four.
Advance
preparation: You
can make this several hours ahead, but stir in the tarragon just before
serving.
Получился крайне диетический супчик, поскольку на порцию приходится: 148 калорий, 1г жира, 15 мг холестерина, 23 г углеводов, 6 г клетчатки, 95 мг натрия, 12 г белка
Cold Cucumber Dill Soup
INGREDIENTS
2 English cucumber, peeled, seeded and cut
into 3 inch
pieces
1/2 cup milk
1 tsp. salt
1/2 tsp. freshly ground
black pepper
2 tbsp. fresh chives
1 tbsp. chopped fresh dill
Dash of cayenne pepper, or to taste
PREPARATION
Place Marzetti
Light Dill Veggie Dip and all ingredients in the bowl of a food processor
and process until soup is smooth. Store soup in a sealed container in
refrigerator until ready to serve. Soup can be prepared 1 day in advance. Whisk
soup before serving.